ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ

Γιώργος Σκρέκας

Εκδόσεις Ποιείν

Γεννημένος στις 23-11-1970 σε ένα χωριό στα Τρίκαλα είχα ήρεμα και ήσυχα

παιδικά χρόνια. Έφηβος πήγα στη Γερμανία αφού οι γονείς μου ήταν μετανάστες

εκεί. Από μικρός στη μάχη της επιβίωσης δεν μου χαρίστηκαν πολλά και υπήρξαν

και χρόνια δύσκολα. Το 2007 ξεκίνησα να γράφω στιχάκια και ποιήματα για τη ζωή

γενικά αλλά και προσωπικά. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο βγάζω από μέσα μου

τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου τα οποία καθρεφτίζουν το μυαλό.

Χρήστος Ανδριόπουλος

Εκδόσεις Ποιείν

Ονομάζομαι Χρήστος Ανδριόπουλος και είμαι γεννημένος στην Πάτρα το 1974. Μένω και εργάζομαι στο Ριόλο Αχαΐας και έχω εκδώσει ένα βιβλίο ποίησης με 20 έμμετρα ποιήματα με τον τίτλο "Στον κήπο με τ' αγάλματα". Επίσης συμμετέχω με πέντε ποιήματα στο συλλογικό έργο ''Τεχνών συναπαντήματα. Του έρωτα το κόκκινο''.

Παράλληλα γράφω στίχους και δημιουργώ τραγούδια με τους συνεργάτες μου.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι η δεύτερη προσωπική ποιητική μου συλλογή με τίτλο: ''Ταξιδιώτες της βροχής'' και αποτελείται από 40 νέα ποιήματα, τα περισσότερα έμμετρα... Κάποια από αυτά είναι βιωματικά και κάποια είναι απλώς,''ταξίδια του μυαλού και της ψυχής''...

Ελπίζω να σας αρέσει, να ταυτιστείτε και να σας ταξιδέψει!!!

E-mail: chandriopoulos@gmail.com 

Άγγελος Πάσκος

Εκδόσεις Ποιείν

Γεννήθηκα στη Δράμα.

Σπούδασα γραφικές τέχνες, αγιογραφία και δρόμους αντοχής.

Έχω εκδώσει πεζογραφήματα με τίτλο Ο Δεύτερος Άγγελος, Εκδόσεις Εκλογή Κομοτηνή με το ψευδώνυμο Άγγελος Φωτιάδης.

Χρονογραφήματα, διηγήματα, ποιήματα δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες της Δράμας, της Κομοτηνής και της Μυτιλήνης

Τώρα ζω στη Λέσβο.

Μεγάλοι έρωτες η ποίηση, η ζωγραφική και ο μαραθώνιος δρόμος.

Ευτυχία Αρώνη

Εκδόσεις Ποιείν

Η Ευτυχία Αρώνη γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, όπου και ζει.

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και εργάζεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από το 2003.

Είναι παντρεμένη, μητέρα ενός παιδιού και αυτή είναι η δεύτερή της ποιητική συλλογή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποιείν.

Η πρώτη έχει τίτλο «Υφαίνοντας τις λέξεις» (εκδόσεις Οσελότος, Νοέμβριος 2019), στην οποία περιλαμβάνονται ποιήματα που έχουν μελοποιηθεί («Ίχνη στην άμμο», «Ο Ιούδας»), ενώ χρησιμοποιείται σε θεραπευτικές ομαδικές

και ατομικές συνεδρίες από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους.

Ποιήματά της που περιλαμβάνονται και στις δύο συλλογές έχουν κερδίσει βραβεία στον 9ο Διαγωνισμό Ποίησης- Στίχου Βόλου

(2014, Ωδείο Φουντούλη- πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο).

Κωνσταντίνος Μακαρούνης

Εκδόσεις Ποιείν

Ο Κωνσταντίνος Μακαρούνης του Δημητρίου γεννήθηκε στις 23Μαίου 1964 στην Καλαμάτα. Έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στη Μεσσήνη του νομού Μεσσηνίας. Για πρώτη φορά μπήκε σε σχολική αίθουσα στο νηπιαγωγείο της Μεσσήνης το 1969. Μαθητής της α΄ δημοτικού στο 1ο δημοτικό σχολείο Μεσσήνης μέχρι το Μάιο. Ολοκλήρωσε την α΄ δημοτικού, καθώς και τη β΄ δημοτικού, στο 53ο δημοτικό σχολείο Αθήνας. Στη συνέχεια υπήρξε μαθητής του 4ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, του 2ου γυμνασίου Καλαμάτας, του 2ου λυκείου Καλαμάτας. Έτος εισαγωγής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 1982. Υπηρέτησε στο Όπλο των Διαβιβάσεων. Έζησε για πολλά χρόνια στου Ζωγράφου στην Αττική και τώρα κατοικεί στην Καλαμάτα. Έχει διδάξει στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών-Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Ε.Μ.Π. και στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Έχει ασχοληθεί με σημαντικό μέρος των αντικειμένων του πολιτικού μηχανικού, με έμφαση στις μελέτες υδραυλικών έργων.

Θύμιος Κορίνης

Εκδόσεις Ποιείν 

 Ονομάζομαι Θύμιος Κορίνης.

Γεννήθηκα στην πόλη Δέλβινο της Βορείου Ηπείρου Αλβανίας, στις 28/03/1958.

Από μικρή ηλικία έκανα όνειρα πολλά. Έβγαλα με άριστα το δημοτικό και το γυμνάσιο στον τόπο κατοικίας μου.

Έβγαλα με άριστα το τεχνικό Λύκειο για εξόρυξη και γεωλογία στην πόλη Πρένιας της Αλβανίας (1973-1977)

Ήθελα πολύ να συνεχίσω τις σπουδές μου. Δυστυχώς το τότε καθεστώς της Αλβανίας, μου στέρησε αυτό το δικαίωμα. Ήμουν ιδιοφυΐα στα μαθηματικά. Μου άρεσε πολύ και η λογοτεχνία. Μετά από το Λύκειο αναγκαστικά δούλεψα σκληρά δεκαπέντε χρόνια

στα ορυχεία εξόρυξης αλατιού Άγιοι Σαράντα Αλβανίας.

Από το 1992 ζω και εργάζομαι μαζί με την οικογένειά μου στην Ελλάδα, στην πόλη Σπάρτη.

Κάποια στιγμή η μούσα της ποίησης, μου χτύπησε την πόρτα και από το 2012 γράφω ποιήματα και πολλούς στίχους για τραγούδια.Κατερίνα Πουλιάση

Εκδόσεις Ποιείν

Η Αικατερίνη Πουλιάση σπούδασε Νηπιαγωγός κι Εμψυχώτρια. Εργάστηκε πολλά χρόνια σε διάφορους τομείς, σχετικούς με την εκπαίδευση και διασκέδαση παιδιών. Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός στη Δημόσια εκπαίδευση.

Σπούδασε ζωγραφική σε διάφορα εργαστήρια. Από τις πιο σημαντικές ζωγραφικές της σπουδές είναι αυτές που πραγματοποίησε στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με δάσκαλο τον Αντώνη Κουρτικάκη. Εκεί διδάχθηκε ιστορία τέχνης και πολιτισμού, καθώς και τεχνικές, όπως: η νωπογραφία-τοιχογραφία, η εγκαυστική, η υδατογραφία, η γλυπτική, το γλασαριστό, το ψηφιδωτό κ.α. Από τις ατομικές της εκθέσεις ξεχωρίζει αυτή με θέμα τη «Διαχρονικότητα της κρίσης». Ακόμη έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες κι ιδιωτικές συλλογές.

Έχει παρακολουθήσει το Τμήμα δημιουργικής γραφής του ΕΚΕΒΙ (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου). Συγγράφει κυρίως ποίηση και κείμενα για παιδιά. Συνεντεύξεις και κείμενα που αφορούν τη συγγραφική, αλλά και ζωγραφική της δράση έχουν περιληφθεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης: ραδιόφωνο και κανάλια τηλεοπτικά-διαδικτυακά, έντυπο και διαδικτυακό τύπο.

Δήμητρα Ποντίκη

Εκδόσεις Ποιείν

 Η Δήμητρα Ποντίκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε δημοσιογραφία στο " Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και εργάστηκε σε εφημερίδες και ραδιόφωνο. Παράλληλα σπούδασε χορό και Θέατρο στην ανωτέρα δραματική σχολή "Θεατρική Τέχνη". Με την ποίηση ασχολείται τα τελευταία χρόνια και αποτέλεσε γι' αυτή το καλύτερο εκφραστικό μέσο του εσωτερικού της κόσμου, ψυχοθεραπεία, ελπίδα και καταφυγή.


Ξηρομερίτης Ιωάννης

Ποιητής (εκδόσεις Ποιείν)

Ονομάζομαι, Ξηρομερίτης Ιωάννης του Ευαγγέλου και της Δέσποινας. Γεννήθηκα στην Ανθήλη Λαμίας, του Νομού Φθιώτιδος το 1956.
Μεγάλωσα στην Ανθήλη Λαμίας και είμαι κάτοικος Αθηνών. Τελείωσα το γυμνάσιο στη Λαμία και κατόπιν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης).
Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και το 1987 οπότε διορίστηκα στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ξεκίνησα να γράφω ποιήματα από 10 ετών, με τον στίχο ασχολήθηκα τα τελευταία χρόνια, μετά από παρότρυνση φίλου μου καλλιτέχνη. Στιγμές συγκίνησης είχα κάθε φορά που οι στίχοι μου ενέπνεαν έναν μουσικό για να δημιουργήσει πάνω τους.
Όμως εκείνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μου είναι οι τρείς εκδηλώσεις που έγιναν στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, δύο για το χαμόγελο του παιδιού και μία για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως και η εκδήλωση για το χαμόγελο του παιδού στο Βούναργο Πύργου.
Επίσης συμμετείχα στο cd μια αγκαλιά γα τα παιδιά του κόσμου, όπου μέρος των εσόδων διατέθηκαν στην UNESCO παράρτημα Πειραιά και για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.
Όπως και στο cd Μουσικά Βήματα που μέρος των εσόδων τους ήταν για τα παιδικά χωριά SOS.
Τέσσερα τραγούδια μου επίσης παρουσιάστηκαν στο μέγαρο μουσικής από το Ελληνικό Ωδείο Ν. Ψυχικού με συμμετοχή παιδικής χορωδίας. 

Χρήστος Ράπτης

Ποιητής (εκδόσεις Ποιείν)

 Ο Χρήστος Ράπτης γεννήθηκε το 1998 στην Καβάλα, όπου και μεγάλωσε.
Το 2020 αποφοίτησε από το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Κομοτηνής. Το 2017 ξεκίνησε να δημιουργεί τους πρώτους του στίχους, ενώ το 2018 τα πρώτα του ποιήματα. Το 2019 κέρδισε μια θέση στην ποιητική συλλογή των βραβευμένων ποιημάτων του
Η' Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του πολιτιστικού-κοινωνικού φορέα Αμφικτυονία Ελληνισμού με το ποίημα ''Αγάπη''. Τον Νοέμβριο του 2020 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο ''Το φως που εξαπλώνεται'' από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. 

Μιχάλης Λαζανάς

Ποιητής (εκδόσεις Ποιείν)

Ο Μιχάλης Λαζανάς γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1987 

© 2019 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΕΙΝ
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε